پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

برنج چقدر گران شده است؟ | فاصله قیمتی برنج ایرانی و خارجی ۲۷۰ درصد رشد کرد!

  • کد خبر: ۱۰۰۷۶۹
  • ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۷
برنج چقدر گران شده است؟ | فاصله قیمتی برنج ایرانی و خارجی ۲۷۰ درصد رشد کرد!
گزارش جدید مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در بهمن ماه نشان می‌دهد که قیمت برنج ایرانی و خارجی در این ماه نسبت به ماه مشابه سال گذشته به ترتیب ۹۵٫۳ و ۲۷٫۵ درصد افزایش داشت. با این حال بررسی‌های تجارت‌نیوز از رشد ۱۷۱ درصدی قیمت برنج ایرانی در یک سال اخیر حکایت دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، قیمت برنج ایرانی در یک سال اخیر ۹۵ درصد افزایش یافت. این خبری است که مرکز آمار ایران در گزارش امروز خود از متوسط قیمت اقلام خوراکی در پایان بهمن آن را منتشر کرد.

بر اساس این آمار، در بین تمام اقلام خوراکی، برنج ایرانی در رده چهارم تورم قیمتی قرار دارد. همان‌طور که در نمودار زیر هم مشخص است طی ۱۲ ماه اخیر قیمت برنج ایرانی همواره روند صعودی داشت و با گذر زمان سرعت آن بیشتر هم شد. تا جایی که طی یک ماه رشد آن به بیش از ۱۸ درصد رسید.

اما برنج خارجی با سرعت کمتری به رشد خود ادامه داد و نرخ آن در طول یک سال ۲۷٫۵ درصد افزایش یافت. نمودار پایین نیز ثبات قیمت این محصول را از بهمن ۱۳۹۹ تا شهریور سال جاری روایت می‌کند.

رشد ۲۷۰ درصدی شکاف نرخ برنج ایرانی و خارجی

در حالی که فاصله قیمت برنج ایرانی و خارجی در سال گذشته تنها ۱۰ هزار تومان بود، اما حالا در آمار دولتی این شکاف به حدود ۳۷ هزار تومان می‌رسد. این یعنی رشد ۲۷۰ درصدی شکاف نرخ برنج ایرانی و خارجی!

نمودار زیر تغییرات قیمت این محصول را طی یک سال اخیر بر اساس محاسبات مرکز آمار به تصویر می‌کشد.

بررسی قیمت‌های موجود در بازار نشان می‌دهد که مرکز آمار با دیده اغماض قیمت برنج را طی بهمن ۱۴۰۰ بررسی کرده است. این مرکز دولتی در حالی حداکثر قیمت برنج مرغوب در ماه مذکور را ۷۶ هزار تومان در نظر گرفت که در همین بهمن ماه نرخ این محصول در فروشگاه‌های کشور به مرز ۱۰۰ هزار تومان رسید.

برررسی‌های تجارت‌نیوز نشان می‌دهد به‌رغم تعیین دستوری قیمت ۶۵ هزار تومان برای برنج مرغوب ایرانی، همچنان بسیاری از خرده‌فروشی‌ها هر کیلوگرم برنج را با نرخ ۹۵ هزار تومان عرضه می‌کنند.

کاهش تولید بهانه‌ای برای بالابردن قیمت

دبیر انجمن تولیدکنندگان با تائید عرضه برنج ۹۵ هزار تومانی، به تجارت‌نیوز گفت: متاسفانه این قیمت‌ها واقعیت دارد. گروهی که لباس تجارت به تن کرده‌اند با مصاحبه و شایعه‌پراکنی این قیمت‌ها را رقم زده‌اند.

جمیل علیزاده شایق، با اشاره به صحبت‌های وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر کاهش ۲۰ درصدی تولید اظهار کرد: تولید برنج نسبت به سال گذشته کاهش دارد. اما در مقایسه با سال‌های پیش از آن افتی مشاهده نمی‌شود. در واقع توان تولید ایران همین مقدار است و پارسال به علت بارش فراوان، میزان تولید ۲۰ درصد افزایش یافت.

به اعتقاد او قیمت‌های کنونی کاذب هستند و کاهش تولید صرفا بهانه‌ای برای بالابردن قیمت‌هاست.

افزایش قیمت برنج؛ ۹۵ درصد یا ۱۷۱ درصد؟

بر اساس این گزارش، اگر بهای برنج ایرانی در سال گذشته را همان ۳۵ هزار تومان در نظر بگیریم، در نتیجه در طول این یک سال نرخ این محصول ۱۷۱ درصد رشد داشت. حال مشخص نیست که مرکز آمار بر اساس نرخ‌های کدام فروشگاه میانگین قیمت برنج ایرانی را ۶۷ هزار تومان و حداکثر آن را ۷۵ هزار تومان در نظر گرفت.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->